Pe ce mână se poartă ceasul?

În mod tradițional ceasurile de mână sunt făcute să fie purtate pe încheietura stângă, însă din motive mai degrabă practice. Având în vedere că majoritatea persoanelor sunt dreptace, butoanele de control și coroana sunt amplasate de obicei în partea dreaptă, pentru o operare mai facilă.

Apoi, luând în considerare fragilitatea unui ceas de mână acesta va fi mai în siguranță în partea stângă, pentru că mâna dreaptă va fi cea care va îndeplini sarcinile mai dificile. De asemenea, este posibil să consultați ceasul în timp ce lucrați sau beți cafeaua.

Pe dea altă parte, raportându-ne la aceleași considerente, este mai ușor pentru persoanele stângace să poarte ceasul la mână stângă. Persoanele mai nonconformiste pot încălca însă aceste reguli, pot chiar purta ceasuri pe ambele mâini, însă este mai bine ca aceste lucruri să fie făcute mai degrabă în spațiul privat. În spațiul public, mai ales într-o întâlnire oficială, cineva ar putea să creadă că e ceva în neregulă cu dvs. dacă abordați o astfel de ținută mai excentrică.

Pe scurt, în ce privește modul de purtare al unui ceas de mână confortul personal este cel dictează stilul, însă fiecare este liber să-și etaleze propria viziune în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *