Cum aleg un ceas bărbătesc?

Chiar și în zilele noastre, ceasurile de mână îndeplinesc funcții esențiale; acestea pot dezvălui foarte multe informații despre cel ce le poartă, motiv pentru care, ceasul trebuie ales în așa fel încât să se potrivească perfect cu stilul acestuia. În vremurile noastre, dacă dorim să cumpărăm un ceas, trebuie să ne documentam temeininc înainte, având de ales între foarte multe tipuri, mărci și stiluri de ceasuri. În lumea ceasurilor, micile detalii fac diferența; ele ne ajută să determinăm unicitatea și calitatea unui ceas!

Cum aleg un ceas bărbătesc?

Trendul are o influență mare asupra ceasurilor. În funcție de așteptări, forma, aspectul și chiar materiile prime folosite sunt în continuă schimbare. Cele mai noi colecții de ceasuri se diferențiază de restul prin stilul abordat cât și prin funcțiile sale.

Pentru o ușoară întelegere, am grupat ceasurile în următoarele categorii:

Ceasuri elegante și clasice

Liniile clare, materialele cât și aspectul clasic sunt lucrurile ce definesc ceasul bărbătesc clasic! La aceste modele cel mai des întâlnim cureaua de piele, însă mai nou au aparut si cele cu curea metalica. Ceasurile clasice adoptă culorile estompate, cadranul fiind alb sau negru, păstrând totodată numerotarea tradițională. Aceste ceasuri de mână sunt perfecte pentru viața de zi cu zi, însă pot fi purtate fără nici o problema și la evenimente speciale!

 

Ceasuri sport

Structura ceasurilor sport diferă foarte mult de celalalte două tipuri de ceasuri. Deja la prima vedere ceasurile sport par structuri masive atât în privința curelei cât și a carcasei, care vor rezista indiferent de împrejurimi. În ceea ce privește culoarea, aceste ceasuri evită culorile alb, negru sau maro, adoptând culorile intense. În majoritatea cazurilor sunt prevăzute cu diferite funcții, cum ar fi cronometrul, rezistența la apa și șoc, iar unele modele sunt prevazute și cu senzor de scufundare.

Ceasurile de prestigiu

În această categorie vorbim de ceasuri a căror valoare este recunoscută la nivel mondial. Printre ceasurile de prestigiu se enumară ceasurile foarte rare (piesele antice), piesele unice fabricate în intregime manual și ceasurile de lux de înalta calitate. Aceste ceasuri rare sunt caracterizate de forme si culori clare si in majoritatea cazurilor sunt ceasuri mecanice sau ceasuri automatice. Cele mai precise ceasuri mecanice sunt cronometrele, fabricarea acestora insa necesita expertiza. Aceste ceasuri de lux simbolizeaza succesul, nu este de mirare faptul ca printre colectionari se afla si sportivii de elita, oamenii de afaceri de succes, actorii si restul celebritatilor.

Ceasuri și calitatea

În cazul ceasurilor bărbătești, indiferent de trend, calitatea stă la baza alegerii ceasului potrivit! Dintre multitudinea de ceasuri este indicat să optăm pentru o marcă cu renume care oferă și calitate pe langa aspectul cerut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *